Algemene informatie

Home / Algemene informatie

Coronavirus en onze mondzorg

Beste patiënt,

U bent van ons gewend dat uw gezondheid de hoogste prioriteit heeft.

Mocht u symptomen van het Coronavirus hebben én een acute tandheelkundige klacht: Neem dan eerst contact op met de praktijk en kom niet zelfstandig naar de praktijk i.v.m. het voorkomen van verdere verspreiding van het Coronavirus.

Vanaf dinsdag 28 april kunnen wij weer reguliere mondzorg verlenen aan gezonde patienten. In aanvulling op onze bestaande hygiëne- en infectiepreventiemaatregelen hanteren we extra maatregelen in verband met het Coronavirus. We doen ons best ervoor te zorgen dat uw bezoek aan onze praktijk zo veilig mogelijk is.


Een bezoek aan onze praktijk

Telefonisch contact voor uw afspraak
Voorafgaand aan uw afspraak bellen we u om een aantal vragen met u door te nemen. In dit telefoongesprek beoordelen we samen met u of uw afspraak door kan gaan. Dit gesprek is noodzakelijk om de juiste zorg te kunnen bieden. Op deze manier dragen we er zorg voor dat alleen gezonde mensen naar de praktijk komen.


Huisregels
:

 • U bent van harte welkom als je klachtenvrij bent.
 • Kom alleen, of indien nodig met maximaal 1 begeleider.
 • Poets uw tanden thuis voorafgaand aan de afspraak.
 • Kom niet te vroeg, liefst op het afgesproken tijdstip naar de praktijk.
 • Houd 1.5 meter afstand als u in de praktijk bent.
 • Was bij binnenkomst uw handen.
 • Volg de instructies van de baliemedewerksters op.
 • Het is niet toegestaan om te eten of drinken in de praktijk.
 • Het is op dit moment niet mogelijk om gebruik te maken van het toilet.

Wij zorgen voor:

 • Een beperkt aantal mensen in de wachtkamer
 • Mensen met verkoudheidsklachten komen niet naar de praktijk, dit geldt voor zowel patienten als voor medewerkers.
 • Wij werken volgens de hygiene- en infectie preventiemaatregelen.We rekenen op uw begrip.

We rekenen op uw begrip.

 

Met vriendelijke groet,
Team kindertandverzorging limburg

 

_________________________________________________________

Durf te kiezen! Kies voor Kindertandverzorging Limburg

De verwijspraktijk van Limburg

Speciaal voor kids
Uw kind groeit met ons mee

Uniek in Limburg: Kindertandverzorging Limburg. De kindvriendelijke verwijspraktijk voor tandverzorging. Speciaal voor kinderen die angstig zijn of moeilijk zijn te behandelen, tot 18 jaar.

 

De toenemende vraag in onze regio naar specifieke kindvriendelijke tandverzorging en gebitsbehandeling speelt een rol in de ontwikkeling van onze specialisatie. Wij zorgen er namelijk voor dat uw kind op een andere manier kennismaakt met de tandheelkunde. Op een speelse manier ervaart het kind dat een tandheelkundige behandeling niet ‘spannend’ hoeft te zijn, maar enkel bijdraagt aan een goede gezondheid. Wij zetten een angst-begeleidingstraject op. Na dit traject gaat uw kind gewoon weer terug naar zijn/haar eigen tandarts voor de reguliere tandverzorging.

 

Een gaatje in tand of kies?

Heeft uw kind opeens (veel) gaatjes? Dan zullen we samen kijken hoe die gaatjes er ‘opeens’  zijn gekomen. Meestal zal het kind ook zijn/haar poets- en voedingsmomenten moeten aanpassen. Een verandering naar ‘gezond gedrag’ zal samen met u en uw kind worden besproken. Bovendien is het een gegeven: kleine gaatjes worden vaak groter, hetgeen kan leiden tot pijnklachten. Ook kan dit gevolgen hebben voor het blijvende gebit.
Natuurlijk speelt preventie hierbij een grote rol. Gaatjes voorkomen is immers beter dan deze te moeten genezen. Gezonde voeding en poetstechnieken zijn dus van groot belang om een gezond gebit te krijgen én weten te behouden.
Een bezoek aan Kindertandverzorging Limburg is voor iedereen weggelegd. Op een laagdrempelige en leerzame manier wordt ook uw kind voorbereid op behandelingen bij de reguliere tandarts. Dat is mooi geregeld.