Algemene informatie

Home / Algemene informatie

Durf te kiezen! Kies voor Kindertandverzorging Limburg

De verwijspraktijk van Limburg

Speciaal voor kids
Uw kind groeit met ons mee

Uniek in Limburg: Kindertandverzorging Limburg. De kindvriendelijke verwijspraktijk voor tandverzorging. Speciaal voor kinderen die angstig zijn of moeilijk zijn te behandelen, tot 18 jaar.

 

De toenemende vraag in onze regio naar specifieke kindvriendelijke tandverzorging en gebitsbehandeling speelt een rol in de ontwikkeling van onze specialisatie. Wij zorgen er namelijk voor dat uw kind op een andere manier kennismaakt met de tandheelkunde. Op een speelse manier ervaart het kind dat een tandheelkundige behandeling niet ‘spannend’ hoeft te zijn, maar enkel bijdraagt aan een goede gezondheid. Wij zetten een angst-begeleidingstraject op. Na dit traject gaat uw kind gewoon weer terug naar zijn/haar eigen tandarts voor de reguliere tandverzorging.

 

Een gaatje in tand of kies?

Heeft uw kind opeens (veel) gaatjes? Dan zullen we samen kijken hoe die gaatjes er ‘opeens’  zijn gekomen. Meestal zal het kind ook zijn/haar poets- en voedingsmomenten moeten aanpassen. Een verandering naar ‘gezond gedrag’ zal samen met u en uw kind worden besproken. Bovendien is het een gegeven: kleine gaatjes worden vaak groter, hetgeen kan leiden tot pijnklachten. Ook kan dit gevolgen hebben voor het blijvende gebit.
Natuurlijk speelt preventie hierbij een grote rol. Gaatjes voorkomen is immers beter dan deze te moeten genezen. Gezonde voeding en poetstechnieken zijn dus van groot belang om een gezond gebit te krijgen én weten te behouden.
Een bezoek aan Kindertandverzorging Limburg is voor iedereen weggelegd. Op een laagdrempelige en leerzame manier wordt ook uw kind voorbereid op behandelingen bij de reguliere tandarts. Dat is mooi geregeld.